rosol-filip-3

ALZA pomohla osmi rodinám s onemocněním SMA

Společnost ALZA.CZ ve spolupráci s Nadačním fondem Domácí Anděl pomohla osmi rodinám, jejichž děti trpí Spinální svalovou atrofií (SMA) nebo Duchennovou svalovou dystrofií (DMD). Tyto velmi vážné nervosvalové onemocnění postihují svaly natolik, že dítě postupně ztrácí schopnost se pohybovat, ale i polykat či dýchat.

Péče o dítě je velmi náročná a vyžaduje 24hod. intenzivní péči. Zpravidla o dítě pečuje maminka, která v některých rodinách je i maminkou-samoživitelkou.

Bohužel rodiny jsou finančně velmi zatížené a nemohou si dovolit koupit dosluhující, či zcela chybějící spotřebič. ALZA.CZ těmto rodinám darovala spotřebiče v celkové hodnotě 112.291 Kč a všem osmi rodinám je zavezla přímo domů. Jednalo se o pračky, lednice, sušičky, mrazák, vysavač, myčku a sporák.

Rodiny jsou velmi vděčné za tuto pomoc a zaslaly několik děkovných dopisů. Zde jsou některé z nich:

 

Vážený Nadační fond Domácí Anděl, vážená společnost ALZA.cz,

Chtěli bychom Vám touto cestou ze srdce poděkovat za krásné elektrospotřebiče, které jste nám darovali. Konkrétně za lednici a sušičku na prádlo.

Moc si jako rodina vážíme Vaší pomoci. Naší dceři Anetce byla v roce 2020 v dubnu diagnostikována Spinální Muskulární Atrofie typ 1. Genetické progresivní a vzácné onemocnění, které postihuje schopnost člověka chodit, sedět, polykat i dýchat. Stále se snažíme sžít s touto diagnózou a čelit nástrahám s ní spojených. Navzdory situaci je Anetka velká Bojovnice, stále se usmívá a dodává nám všem radost a energii a je nesmírně statečná.

Ještě jednou Vám mnohokrát děkujeme. Moc jste nám pomohli. Bez Vás by to bylo ještě těžší.

Maminka Aneta, tatínek Pavel, Anetka a její bratr Nikolas.bikarovi

 

Vážená Alza,

Rádi by jsme se touto cestou poděkovali za Váš velkorysý dar.

Miško je úžasný chlapeček, šikovný, moudrý, krásný chlapeček.

Jeho očička zářila štěstím, když viděl krabice. A mně zářili dojetím, protože jsem neměla pomalu na čem prát. Pračka je pro mne zázrak 🙂 . Začíná jaro a my konečně můžeme realizovat větší chov drůbeže, nejen v rámci terapie s Miškou, ale i zásobovat domácím masíčkem mrazák.

Děkuji Vám z celého srdce

Andělé ať střeží vaší cestu.

Miško a Dominika Horváthovi

 

Vážení, děkujeme za dar – kombinovaný sporák. Již delší čas jsme měli porouchanou troubu a naše finanční možnosti neumožňovali si pořídit nový sporák.

Díky vaší štědrosti si užíváme maminčiných dobrot.

Rodina Haraburdovarbt

 

 

Vážený Nadační fond Domácí Anděl, vážená společnost ALZA.cz,

chtěla bych Vám moc poděkovat za to, že jste nám darovali pračku.

Moc si toho vážíme, že jste nám pomohli v naší nelehké situaci.

Přejeme Vám hodně zdraví.

Rodina Rosolovarosol-filip-3

 

 

Vážená nadace Domácí Anděl a společnosti Alza,

Rádi bychom Vám touto cestou poděkovali za vstřícnost a pomoc ve formě věcného daru a sice výkonného AKU vysavače.

Čtyřletá dcera Sofinka má spinální svalovou atrofii 1.stupně. Jelikož není schopna chodit, dokonce ani lézt, tráví většinu dne na vozíčku a nebo na podlaze na žíněnce, kde cvičíme a hrajeme si.

Z toho důvodu je velmi důležité udržovat hygienickou čistotu v celém bytě a především čistou podlahu, aby Sofinka nedýchala prach, jelikož SMA pacienti jsou velmi náchylní k respiračním onemocněním u kterého mívají velmi těžký průběh.

Lehký a výkonný AKU vysavač, který by nám umožnil snadný každodenní úklid bez náročného tahání klasického vysavače jsme si dlouho přáli, bohužel se však vždy vyskytly jiné výdaje, většinou spojené s péčí o Sofinku, a koupi vysavače jsme tak stále odkládali.

Díky krásného projektu Nadace Domácí Anděl a společnosti Alza nyní máme lehký vysavač, který nám šetří čas usnadňuje možnost udržet bezpečné čisté prostředí pro Sofinku a její možnost hry.

Velice děkujeme za Vaši pomoc, Rodina Petrovických

 

 

Dobrý den,

chtěla bych touto cestou moc poděkovat společnosti Alza.cz a.s. a Nadačnímu fondu Domácí Anděl za poskytnutí daru v podobě sušičky na prádlo a myčky na nádobí.

Tito pomocníci šetří čas i energii. Já se tak budu moci více věnovat péči o mou postiženou dceru Veroniku a také si díky nim dopřeji čas na odpočinek při mé léčbě chemoterapií.

Velice si vážím vaší podpory a posílám pozdravy všem dobrým srdcím!

Jana Widenková

 

 

Dobrý den,

velice Vám děkuji za krásného Ježíška. Usnadnili jste mi hodně práce a dcera nemusí mít roztáhnutý sušák v pokoji. Navíc já mám ulehčenou práci. Stačí teplé prádlo poskládat a já nemusím vůbec žehlit, a můžu se víc věnovat dětem místo času se žehličkou v ruce.

Moc si Vaši pomoci vážím. Bez Vaši pomoci bych na takového velkého pomocníka finance neměla.

Mockrát Vám z celého srdce Děkuji

Valinka s rodinou