mattel

Naši malí andílci

I díky Vaší podpoře a společnosti Mattel se v současné době můžou dětští pacienti léčit doma s Domácím andělem.

Náš projekt zapojil do monitoringu zatím více než 40 dětských pacientů, které jsme si láskyplně nazvali „Naši malí andílci“. Víme jak je složité a těžké se smířit s nemocí dětí a bohužel diabetes je jednou z hodně rozšířených nemocí, s kterým se musí rodiče a děti potýkat v podstatě celý život. Navíc některé děti si musí nejen hlídat hladinu cukru a měřit až 8x denně, ale také sami aplikovat inzulín. Dětem tak může lékař v podstatě kdykoliv změnit indikaci léků a tím zlepšit jejich léčbu a mít je neustále pod dohledem.

Dojemné příběhy budeme průběžně uveřejňovat na našich stránkách tady jeden z prvních.

Malá Valentýnka měla velký problém, nemohla díky své nemoci navštěvovat školku. Opakovaně byla odmítnutá, protože si musí aplikovat inzulín. Díky Nadačnímu fondu Domácí anděl, které ji zařadilo do svého projektu může navštěvovat školku a její maminka věří, že s pomoci monitoringu budou pani učitelky ve školce klidnější. Přejeme Valentýnce aby si užívala ve školce společné hry s dětmi a nebyla díky svému handicapu vyčleněná z jejich společnosti. Víme, že nejde Valentýnku úplně uzdravit ale současně víme, že můžeme s naší pomocí do jejího života vnést více radosti.

Příběhů nemocných dětí neustále přibývá a příští rok – i díky pomoci společnosti Kika – se jich bude moci tímto způsobem léčit doma více a více.

Děkujeme.