Domácí Anděl podpořil vznik Centra telemedicínských služeb ve Fakultní nemocnici v Ostravě

NF Domácí Anděl stál u vzniku nového projektu v oblasti telemedicíny, který přiblíží dostupnost domácí péče pacientům v České republice.

Fakultní nemocnice v Ostravě v lednu 2020 otevřela Centrum telemedicínských služeb s cílem poskytnout pacientům možnost léčby z domova pod dohledem ošetřujícího lékaře.

Vznik nového pracoviště podpořil Moravskoslezský kraj, který není na poli telemedicíny žádným nováčkem, neboť se elektronizací zdravotnictví zabývá více než tři roky.

Založení centra osobně ocenil i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který vyjádřil podporu využívání inovativních technologií ve zdravotnictví. Oblast telemedicíny označil za budoucnost poskytování zdravotních služeb.

Díky moderní mobilní technologii bude ošetřující lékař monitorovat zdravotní stav svých pacientů na dálku a v případě odchylky od stanovených hodnot lékař zkontaktuje pacienta pro stanovení dalšího postupu. Omezení návštěv nemocnice pouze na dobu nejnutnější umožní pacientovi strávit co nejdelší čas léčby v domácím prostředí.

Domácí Anděl věří, že vznik Centra telemedicínských služeb není významným krokem pouze pro Fakultní nemocnici v Ostravě, ale pro elektronizaci zdravotní péče obecně, a že centrum otevře dveře dalším projektům usnadňujícím léčbu pacientů.

Video z otevření můžete shlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=WpfQk9awXHs

dsc_4973 dsc_4999