renocar-auto-sona-kodetova

RENOCAR se stal partnerem Nadačního fondu Domácí anděl

Společnost RENOCAR do svých dobročinných projektů zařadila podporu Nadačního fondu Domácí anděl. Bezplatně zapůjčila vůz MINI Cooper Countryman, který si v novém autosalonu RENOCAR v Praze-Čestlicích převzala členka správní rady nadačního fondu Soňa Kodetová.

Váš nadační fond má velmi emotivní název, co je jeho hlavním posláním?

Nadační fond Domácí anděl vznikl na začátku roku 2015 s cílem podporovat, popularizovat a rozvíjet asistovaný život pacientů. Těch, kteří potřebují být pod neustálým dohledem odborníků, ale díky tomuto projektu zůstávají doma, v prostředí, které velmi dobře znají a pozitivně vnímají. Doba pokročila natolik, že to moderní technologie umožňují. A my bychom rádi o možnostech telemedicíny informovali širokou veřejnost a finančně podpořili její využití, které prozatím není hrazeno z veřejného zdravotního pojištění. Z vlastní zkušenosti z pečování o mého muže vím, že téměř každý má ve svém životě menší či větší příběh spojený s péčí o nemocného. Proto tento projekt tak silně oslovil mě i mou dceru Báru. Telemedicína přináší opravdu netušené možnosti a může být cestou, jak o něco snadněji životní těžkosti zvládat.

Patronkou fondu je vaše dcera, herečka Barbora Šporclová Kodetová. Jak se vám spolupracuje?

Moc dobře. Jsem opravdu ráda, že jsme se pracovně potkaly právě zde a můžeme věnovat společnou energii pomoci potřebným.

Jste velmi vitální dáma. Co ještě patří mezi vaše osobní aktivity a zájmy?

Neumím žít ve vzduchoprázdnu, snažím se všechno prožívat naplno. Ať už je to nedávné studium, pestré kulturní zážitky nebo cestování. Zároveň je hezké, že jsem společně s dcerou našla způsob, jak spojit všechny moje aktivity s pomocí v péči o mé vnučky.

Jak se vám líbí právě nastartovaná spolupráce se společností RENOCAR?

RENOCAR je rodinný podnik s tradicí. To skutečně obdivuji a jsem ráda, že se rozhodl podporovat naši charitativní činnost. Vůz MINI Cooper Countryman bude pro nás skvělým pomocníkem. Přeji společnosti RENOCAR další úspěšný rozvoj, hodně spokojených klientů, a čtenářům vašeho časopisu přidávám přání mnoha kilometrů bez nehod!